elke zondag ~ Bijbeluurtje van 12 tot 13 uur (zie agenda)

13 oktober 2019
 • Bijbeluurtje "Krachtpatsers in de Bijbel"

  13 oktober 2019  12:00 - 13:00
  st Caecilia, Noordweg 94, 8262 BW Kampen

  Lezen: Genesis 45

  Jozef die zich bekend maakt aan zijn broers en vergeeft

  We lezen zondag een paar verzen uit het verhaal van Jozef. Voornamelijk uit hoofdstuk 45. Jozef is een jongen die op meerdere manieren voor ons tot de verbeelding spreekt. Wat gebeurd er eigenlijk allemaal met hem? En wat een reactie heeft hij ook naar die vrouw van Potifar. Je kunt het je bijna niet voorstellen. Die vrouw zal toch ook een knappe vrouw geweest zijn….

  Maar we zien in dit alles heel duidelijk dat Jozef niet alleen op zijn ogen vertrouwd. Zijn ogen zeggen hem namelijk dat er iets moois voor hem staat dat er nota bene om vraagt om gepakt te worden. Maar Jozef luistert ook met zijn oren. Hij luistert naar het Woord van God. En dat zegt dat het niet goed is om de vrouw van je naaste op die manier aan te raken. En zijn relatie met God is veel sterker dan datgene wat voor zijn ogen aangeboden wordt. En dat maakt Jozef tot een krachtpatser. We mogen er van uitgaan dat Jozef gewoon een ‘gezonde’ jongen is geweest met alles wat daar bij hoort aan verleidingen enz. Maar het is ook iemand geweest die door de relatie die hij had met God, ondanks de omstandigheden, de kracht vond om staande te blijven in de verzoeking. En dat is ook misschien wel de belangrijkste les die we zondag met elkaar willen bespreken!

  Hartelijk welkom om er bij te zijn. Naast dit verhaal hopen we ook een paar liederen te zingen en met elkaar in gesprek te gaan.

  Bekijk meer details

De Bijbel, het meest gelezen boek ter wereld. En nog altijd actueel. Weet u bijvoorbeeld waarom we bij de witte duif aan vrede denken? En wat Pasen en Pinksteren betekenen? Ontdek het tijdens het Bijbeluur.

Tot zondag!

Meer informatie?
bijbeluurtje@gergemkampen.nl