Welkom bij kinderclub ‘t Visnet!

Dag Jongens en Meisjes,

Wat is het buiten koud en snel donker. We zitten nu veel binnen, we maken het daar gezellig en hangen lichtjes op. Wij houden niet zo van het donker in het donker kun je gevaar niet zien en word je snel bang. We kijken nu uit naar het kerstfeest aan het einde van de maand, dat uitkijken, of verlangen naar, noemen we Advent.
In de bijbel wordt verteld dat Adam en Eva hebben gegeten van de verboden vrucht. Toen werd het donker en bang in hun hart! Maar God beloofde dat er een Verlosser zou komen. Dat was een lichtpunt in het donker. Deze Verlosser zal de straf die Adam en Eva en alle mensen na hen hebben verdiend op zich nemen. Zo is het mogelijk dat wij ook vergeving krijgen voor alles wat wij doen wat God niet goed vindt. Honderden jaren wordt er door profeten steeds gezegd dat de Verlosser, Jezus, zal komen! En al die jaren verlangen mensen naar deze Verlosser die hen echt gelukkig kan maken. Met Kerst denken wij er aan dat Jezus na heel veel jaren ook echt is gekomen. Denk maar aan het lied; Alzo lief had God de wereld. Voel jij ook in je hart dat je het heel vaak niet goed doet, dat je anderen pijn doet en vaak niet denkt aan God. Vraag dan maar elke dag: “ God wilt u mij om Jezus wil mijn verkeerde dingen vergeven”. Luister maar goed naar de verhalen de komende weken. Die zullen je vertellen over Jezus en waarom hij naar de wereld kwam.

Tot volgende week op de club,

Hartelijke groet van alle juffen van ’t Visnet

 

Voor tiener-club klik hier

Zin om te knutselen maak de mooie advent-raamhanger

Je kunt het werkblad downloaden door op de afbeelding te klikken.

Via deze links kun je alle liederen voor het kerstfeest thuis oefenen wat zal het dan mooi klinken als we het kersfeest vieren op de club!

Klik op het lied om het nog een keer te horen, zing je mee?

Komt allen te zamen.Music, Note, Music Note, Musical Notes, Musical, Design

Stille nacht.Music, Note, Music Note, Musical Notes, Musical, Design

U alleen u loven wij.Music, Note, Music Note, Musical Notes, Musical, Design

Alzo lief had God de Wereld.Music, Note, Music Note, Musical Notes, Musical, Design

De eerste mensen in de hof van Eden.Music, Note, Music Note, Musical Notes, Musical, Design