Repair café

REPAIR CAFÉ

Wat is een Repair café?
Samen met onze vrijwilligers repareert u hier kosteloos kapotte apparaten. Dus, we kijken met elkaar naar het probleem, bespreken het en proberen het vooral ook met elkaar op te lossen. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.
PS. Het is dus geen reparatiewerkplaats waar u een kapot apparaat inlevert en later weer ophaalt. We gaan samen aan de slag!

Waarom een Repair café?
Wij geloven in rentmeesterschap. Met elkaar hebben we de taak om onze aarde zo goed mogelijk door te geven aan degenen die na ons komen. Door overconsumptie ontstaat een enorme afvalberg en worden grondstofvoorraden uitgeput. Ook kapotte apparaten waar soms weinig aan mankeert, danken we af. Dat geeft verlies van kostbare grondstoffen en veroorzaakt een vervuilende afvalberg. Met onze reparaties proberen we een steentje bij te dragen aan het verminderen van die afvalberg.

Ook levert het direct voordeel op omdat geen nieuw apparaat hoeft te worden gekocht.

Kan alles gerepareerd worden?
Helaas niet. Maar, we hebben een reparatiescore van 75 tot 80%.

Niet alles kan worden gerepareerd. Computers en beeld- en geluidsapparatuur bijvoorbeeld. Hier zijn vaak speciale onderdelen voor nodig.
Met stofzuigers, strijkijzers, broodroosters, mixers, verlichting, keukenapparatuur enzovoort, wagen we graag een poging om ze een tweede leven te geven!

Kom gerust eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.